Steek uw centen in ‘Gilgamesh’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Steek uw centen in ‘Gilgamesh’

Opnieuw een interessant project dat uw aandacht verdient! Dit is meer dan een boek. Het is een samenwerking tussen twee uitgevers die een grote belangstelling hebben voor het vertellen van visuele verhalen en die kunstenaars stimuleren om zijn of haar persoonlijkheid uit te drukken.

Uitgeverijen Vite (BE) en Obriart (FR) geven met ”Gilgamesh” een carte blanche, wij vertrouwen op de artistieke capaciteiten van de auteurs: Marie-Brune de Chassey, Adley, Dennis Marien en Cecilia Valagussa.

Deze strip in acht handen vertelt op visuele wijze het epos van Koning Gilgamesh, het oudst bekende verhaal tot heden. Alleen is Gilgamesh in dit boek een vrouw!

Deze strip in acht handen vertelt op visuele wijze het epos van Koning Gilgamesh, het oudst bekende verhaal tot heden. Alleen is Gilgamesh in dit boek een vrouw!

Waarom verandert dit mythische personage van geslacht? Simpelweg omdat tienermeisjes vonden dat er maar weinig mythische heldinnen waren die op avontuur gingen. Dus besloten de auteurs het gender veranderen. En ziehier, een mythische avontuurlijke heldin.

Alle info over dit project en de vier musketiers vindt u hier: https://nl.ulule.com/gilgamesh-bd/

Gilgamesh

De uitgevers

Obriart prikkelt de nieuwsgierige geest! 
Wij willen een wereld die rijk is aan variatie en waarin iedereen wordt aangemoedigd zijn eigen standpunt te ontwikkelen, zonder zich te onderwerpen aan afgezaagde formats. Wij geloven dat individuele intelligentie en nieuwsgierigheid leiden tot een opwindende wereld. Vandaar dat we zoveel aandacht besteden aan elk detail bij de creatie van onze catalogus, de vervoering van de lezer staat centraal. 

De kunstenaars hebben zeer diverse stijlen, wat ons aanbod constant vernieuwd en deze artistieke pluraliteit sluit ook aan bij de onderwerpen die wij kiezen. Obriart geeft kunstboeken uit voor jongeren en voor iedereen die zich wil blijven verbazen.

 Vite, de uitgeverij die artistieke vrijheid biedt.

Het gebied waar literatuur en beeldende kunst elkaar ontmoeten is ons speelterrein, daaruit putten we inspiratie. 

Vite geeft voorrang aan het plezier van het creëren, dus onze boeken vertegenwoordigen eclectische visuele talen en intens individualisme. Een gemeenschappelijk thema bindt deze verhalen aan elkaar. Wij bestaan om kunstenaars te confronteren met onafhankelijke creativiteit en autonomie in hun praktijk.