Stripjournalist Geert De Weyer opent galerij

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripjournalist Geert De Weyer opent galerij

“Het kan verkeren,” was naar verluidt de lijfspreuk van Bredero. En zo komt het dat de bekende stripjournalist en -auteur Geert De Weyer een galerij opent in hartje Antwerpen. De ambities zijn er: “De galerie draagt de stille hoop om de illustratie-, strip- en animatiescène een hart onder de riem te steken, samen te brengen én naar waarde te schatten.”

geert de weyer gallery is een nieuw soort galerie die zich exclusief toelegt op illustratie, animatie, strip en alles wat zich in en rond dat brede artistieke veld afspeelt. Elke acht weken volgt een nieuwe auteursexpo. Eén keer per jaar ligt de focus op een beloftevolle debutant. Eén keer per jaar vindt een groeps- en/of thema-expo plaats.

geert de weyer gallery is een nieuw soort galerie die zich exclusief toelegt op illustratie, animatie, strip en alles wat zich in en rond dat brede artistieke veld afspeelt.

De eerste expo is gewijd aan Sebastiaan Van Doninck en loopt van 11 juni tot 22 augustus 2021: A cosmonaut, hiding under the sink. Sebastiaan Van Doninck (*1979) werd bekend als illustrator van prentenboeken. In 2020 won hij de Boekenpauw voor De fantastische vliegwedstrijd (Querido). Tegenwoordig werkt hij echter als beeldend kunstenaar. Hij werkt graag met gewassen inkt en aquarel, en is altijd op zoek naar nieuwe manieren van werken door middel van experimenten, om de grenzen te verleggen in zijn tekeningen, schilderijen en illustraties. Tekenen tijdens het reizen is een essentieel onderdeel van zijn proces. Sebastiaan doceert ook tekenen en illustreren aan het Antwerpse Sint Lucas College of Art & Design.

(c) Sebastiaan Van Doninck

Over Geert

Geert De Weyer (1 mei 1968) begon zijn carrière als journalist bij Humo en later bij De Morgen. Hij startte zijn carrière met zware maatschappelijke thema’s en werd later reisjournalist. Het bekendst werd hij echter al stripjournalist. Voor De Morgen werkt hij in die hoedanigheid nu al meer dan 25 jaar. Hij interviewt voor De Morgen en talloze andere media (inter)nationale auteurs, recenseert strips en graphic novels en schrijft opiniestukken. Hij geeft lezingen over de Negende Kunst.

In 2021 cureerde hij voor Het Laatste Nieuws een opvallende reeks waarin Vlaamse stripauteurs en illustratoren werden gevraagd hun weekend in één prent te beschrijven. Grote namen en jong talent kregen in die periode elke zaterdag een bijna volledige pagina ter beschikking, inclusief een interview om hun aparte prent te duiden.

De Weyer schreef boeken als 100 Stripklassiekers (2008, Atlas), Loslopend Wild (2009, Oogachtend) en België Gestript (2015, Dragonetti/Ballon Media).

Alle info op https://geertdeweyergallery.be