De Antwerpse avonturen van Suske en Wiske

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Antwerpse avonturen van Suske en Wiske

Op zaterdag 3 juli 2021 van 10 tot 16u organiseert de Antwerpse Bibliotheek Permeke voor de allereerste keer het SUSKE EN WISKE STRIPBOEKENPLEIN.

Het is het eerste stripevenement sinds de versoepelingen dat toelaten. Deze beurs wordt buiten georganiseerd (op het plein voor de bibliotheek en op wandelafstand van het Centraal Station) en kan dus plaatsvinden volgens de richtlijnen.

Diverse standhouders uit België en Nederland hebben hun aanwezigheid al bevestigd. Er zal een ruim aanbod aan stripboeken en -curiosa zijn, met extra aandacht voor alles wat met Suske en Wiske te maken heeft. Het Suske en Wiske Museum uit Kalmthout zal er zijn met een leuke activiteit en ook De Fameuze Fanclub, de officiële Suske en Wiske-vereniging, is van de partij! Volg zeker de Facebookpagina van het evenement voor updates.

Ook De Fameuze Fanclub, de officiële Suske en Wiske-vereniging, is van de partij!

Het Suske en Wiske Stripboekenplein is gratis toegankelijk en ideaal te combineren met de Suske en Wiske-expo ‘Suske en Wiske in ’t stad – De Antwerpse avonturen’ die van 1 juli tot en met 1 augustus (eveneens gratis) te bezichtigen zal zijn in Bibliotheek Permeke aan het De Coninckplein. Daar zullen heel wat originele tekeningen te zien zijn van Suske en Wiske-avonturen die zich afspelen in Antwerpen, met als topstukken de originele pagina’s van het iconische album ‘De rammelende rally’. Daarnaast is er een route uitgestippeld door de stad langs Antwerpse trekpleisters die een rol spelen in Vandersteen bekendste reeks. Een bezoek aan Antwerpen zal voor Suske en Wiske-fans uit Vlaanderen én Nederland dus zeker de moeite zijn.

Meer info op:
www.permeke.org/suskeenwiske/stripboekenplein
Facebookevenement Suske en Wiske Stripboekenplein

www.permeke.org/suskeenwiske/expo

De Knikkende Knokken (c) Standaard Uitgeverij