Wedstrijd Verstript Verleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Wedstrijd Verstript Verleden

Verzin je graag verhalen? Zie je tekstballonnen boven de hoofden van de mensen waarmee je praat? Heb je interesse in hoe het was om te leven tijdens de oorlog? Probeerde je ooit al eens met enkele welgemikte potloodlijnen een tekening te maken? Dan is de wedstrijd ‘Verstript verleden’ wellicht iets voor jou.

 

Het War Heritage Institute (WHI), de organisatie die een netwerk van uitzonderlijke musea en militaire sites beheert en coördineert, daagt je uit om een kort stripverhaal in elkaar te boksen met als thema ‘jong zijn tijdens de oorlog’.

Laat je creativiteit de vrije loop. Misschien kruip je in de huid van een jonge soldaat in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog of van een ondergedoken kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kan je ook proberen inleven in jongeren die ingezet werden als koeriers in het verzet, of die juist lid waren van de Hitlerjugend. 

Je kan je ook proberen inleven in jongeren die ingezet werden als koeriers in het verzet, of die juist lid waren van de Hitlerjugend

Of probeer je voor te stellen hoe het was voor kinderen om hun ouders te verliezen tijdens de ongeziene vluchtelingenstroom die op gang kwam in de eerste dagen van de Eerste Wereldoorlog. Misschien ken je leeftijdsgenoten die zelf het slachtoffer waren van een recenter conflict?

Kindsoldaat (c) Dark Dragon Books