Graphic journalism: de kneepjes van het vak

Je bent hier:  Home » Nieuws » Graphic journalism: de kneepjes van het vak

Hoofdredacteur van het graphic journalism platform Drawing the Times en Stripgids-redacteur Eva Hilhorst gaf het voorbije jaar verschillende online cursussen graphic journalism. En het mooie is: volgende week start een nieuwe reeks. En u kunt deelnemen!

Enthousiaste studenten uit heel Europa en één uit Tanzania kwamen via Zoom samen om zich te verdiepen in de wonderbaarlijke kunst van het graphic journalism. U weet wel, dat journalistieke genre waarbij de journalist zijn of haar tekent (en dus niet uitschrijft). Helemaal volgens de journalistieke deontologie en methode.

“Mijn journalistieke en artistieke experimentele expertise vond een nieuwe onderkomen.”

Tijdens de cursussen leerden ze hoe ze de wonderlijke eigenschappen van het tekenen als medium kan gebruikt worden om een ​​journalistiek verhaal te vertellen. U kon er meer over lezen in Stripgids #1.

Eva’s cursussen werden zo goed ontvangen dat ze een nieuwe plant.

(c) Chantal Mentink

Enkele recensies van deelnemers:

  • “Ik vond je cursus geweldig, net als de groep. […] Ik heb veel geleerd en kreeg een boost door hiermee te werken.”
  • “Over je oefeningen: ik vind ze echt heel leuk! Ze zijn inspirerend en ik heb ook veel opgestoken van de discussies met de andere deelnemers.”
  • “Ik heb geleerd om zowel mijn schrijf- als mijn tekenvaardigheden in een nieuw veld te brengen. Mijn journalistieke en artistieke experimentele expertise vond een nieuw onderkomen.’

8-weekse cursus graphic journalism door Eva Hilhorst.

8 dinsdagavonden, vanaf 12 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur (GMT+1). De cursus is in het Engels. Inschrijfgeld: 325 euro

Deze cursus leert zowel (strip)kunstenaars als schrijvers hoe ze tekenen kunnen gebruiken in journalistiek werk. Tekenen heeft unieke kwaliteiten die in verschillende vormen kunnen worden gebruikt, van zeer persoonlijke grafische memoires tot inzichtelijke infographics. De lessen zullen een combinatie zijn van theorie, inspiratie van anderen en oefeningen. In de loop van acht weken werken de studenten aan een verhaal dat wordt gepubliceerd op Drawing the Times.

Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je contact opnemen met Eva Hilhorst: moc.semitehtgniward@ave