Kom zaterdag naar het Stripgids Salon!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Kom zaterdag naar het Stripgids Salon!

Met Bronzen Adhemar-winnaar Charel Cambré, Vlaanderens bekendste webcomic artist Laura Janssens (Niet nu Laura), LUCA Beeldverhaal-opleidingshoofd Johan Stuyck en Judith Vanistendael, die met haar De Walvisbibliotheek de Willy Vandersteenprijs won, pakt het Stripgids Salon uit met een indrukwekkende line-up. Deze samenwerking tussen Bibliotheek Turnhout en Stripgids vindt plaats op 23 oktober in de Warande in Turnhout. De talkshow met live publiek wordt gepresenteerd door VRT-journaliste Marjan Temmerman.

“Turnhout is en blijft de striphoofdstad van Vlaanderen”, benadrukt Kurt Morissens van Stripgids. “Net daarom vinden we het belangrijk dat we met dit soort initiatieven in onze thuisstad de strip op de agenda plaatsen. Dat we dat doen in samenwerking met de bibliotheek van Turnhout is een evidentie. We zijn natuurlijke partners.”

Kruim van de stripwereld

Het Stripgids Salon pakt uit met het kruim van de Vlaamse stripwereld. Charel Cambré mag als Bronzen Adhemar-laureaat niet ontbreken. De uitgeweken Herenthoutenaar wordt beschouwd als de hardwerkendste stripauteur van Vlaanderen en kent groot succes met stripreeksen als Amoras, Robbedoes en Kwabbernoot en Filip & Mathilde. Daarnaast maakt ook Laura Janssens haar opwachting. De cartooniste is met haar webcomic Niet Nu Laura een waar internetfenomeen. Meer dan 70.000 volgers op Instagram genieten van haar strips die ze post over haar alledaagse leven overgoten met een grote portie humor en veel zelfrelativering.

 

Het Stripgids Salon pakt uit met het kruim van de Vlaamse stripwereld

Met Johan Stuyck komt ook het opleidingshoofd van Luca Beeldverhaal aanschuiven. De Brussels school verzorgt de opleiding waar tal van huidige stripauteurs het vak hebben geleerd. Met de Stripgids Academie, die nu voor de vierde keer wordt georganiseerd, wordt de band tussen Turnhout en Brussel nog meer versterkt.

 

De Walvisbibliotheek

Willy Vandersteenprijs

Ook Judith Vanistendael wordt verwelkomd in het Salon. Met haar strip De Walvisbibliotheek, een samenwerking met scenarist Zidrou, won ze de Willy Vandersteenprijs, de prijs voor het beste album van het voorbije jaar. Ze zal daar ook haar prijs overhandigd krijgen.
Presentatrice van dienst is VRT-journaliste Marjan Temmerman, die ook een fervente striplezer is.

Het Stripgids Salon vindt plaats op 23 oktober om 19u30 in de Tuinzaal van de Warande in Turnhout. De toegang is gratis.