Stem ‘Gilgamesh’ naar de top

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stem ‘Gilgamesh’ naar de top

Duw onze Belgen naar de top in Zwitserland! VOLUMES!, een jaarlijks festival voor kunstboeken in Zürich, selecteerde Gilgamesh, een boek van onder meer Stripgids-redactielid Dennis Marien. Het oudste epische gedicht werd vertaald naar een stille strip, getekend door Cecilia Valagussa, Marie-Brune de Chassey, Cecilia Valagussa en Dennis Marien. Stripfanaten, laat uw stem klinken en geef hen een plaats tussen de andere kunsten! 

Deze strip in acht handen vertelt op visuele wijze het epos van Koning Gilgamesh, het oudst bekende verhaal tot heden. Alleen is Gilgamesh in dit boek een vrouw! 

Alleen is Gilgamesh in dit boek een vrouw! 

VOLUMES is een non-profitorganisatie en collectief dat in 2013 in Zürich is opgericht om het lokale en internationale DIY-gebeuren van kunstuitgeverijen te ondersteunen en te introduceren bij een groter publiek in Zwitserland.

De speerpunt van de organisatie is de gelijknamige boekenbeurs die jaarlijks eind november in Zürich plaatsvindt. De beurs toont de productie van lokale en internationale onafhankelijke uitgeverijen, evenals kunstenaars die zelf de handen uit de mouwen steken en bescheiden productiemiddelen gebruiken. Het evenement onderzoekt de creativiteit van de praktijken van onafhankelijke kunstuitgeverij en biedt de bezoeker ook een reeks ervaringen, zoals uitvoeringen, workshops, lezingen, projecties en boektentoonstellingen.

VOLUMES bouwt aan een archief van kunstboeken en zines die zowel worden verzameld als geschonken. De collectie wordt online tentoongesteld en tentoongesteld op beurzen, workshops en presentaties.

Wedstrijd: stemmen maar!

Dit jaar geeft VOLUMES in een wedstrijd vier geldprijzen weg. Drie worden gekozen door het publiek via online stemming (zie hieronder) en één wordt geselecteerd door VOLUMES, ter ondersteuning van een onder de radar gepubliceerde publicatie die met een minimum aan middelen is geproduceerd. Met dit initiatief willen VOLUMES een bijeenkomst en een showcase creëren, zowel online als offline. Alle publicaties worden tentoongesteld tijdens onze kersteditie, op 19 december in de Zentralwäscherei Zürich. Ze worden dan geactiveerd via ons archiefproject.

Gilgamesh

Geef Gilgamesh uw stem voor 12 december via deze link: https://www.volumeszurich.ch/gilgamesh