Gezocht: bijdragen over ‘chaos’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Gezocht: bijdragen over ‘chaos’

Onze collega’s van (het literaire tijdschrift) Kluger Hans hebben de jacht op poëzie, proza, essays, theaterteksten en andere schrijfsels  geopend! Ook getekende bijdragen zijn welkom. Deadline: 18 februari 2022

Een eindeloos vallen – niet naar beneden, maar alle kanten op, in het ijle – zo wordt chaos in de Griekse mythologie beschreven. Chaos is er de ongeordende massa die aan alles voorafgaat. Tegelijkertijd draagt de chaos de kiemen van het leven in zich: het is de voorouder van alle goden, de levenloze ruimte waaruit alles ontstond.

Is chaos een destructieve kracht of juist zwanger van potentie?

In ons tijdsgewricht dient chaos omzeild te worden. Althans, dat draagt een stroom aan zelfhulpboeken en youtube-video’s ons op. Volg het juiste stappenplan en creëer zo orde in je huis, in je hoofd, in je relaties. Er zijn ook tegengeluiden. In Lof van het rommelige leven noemt Katie Roiphe het toelaten van chaos een vorm van verzet. Ze trekt in puntige beschouwingen ten strijde tegen onze hedendaagse conventies en overdreven regelzucht.

Wat raken we kwijt als we chaos uit ons bestaan weren? Wat gebeurt er als we ons eraan overgeven? Is chaos een destructieve kracht of juist zwanger van potentie? Wat zie jij als je aan chaos denkt? Beleven we meer en intenser op onvoorspelbare momenten of brengt juist orde en regelmaat ons verlichting en diepzinnigheid?

Chaos

Stuur  je meest chaotische of misschien juist heldere stripbijdragen (of teksten) in en draag bij aan Kluger Hans #42.

Alle info op de website van Kluger Hans.