Marcel Rouffa stelt tentoon in/over Oostende

Je bent hier:  Home » Nieuws » Marcel Rouffa stelt tentoon in/over Oostende

Met Oost-Indische inkt en waterverf schetst tekenaar Marcel Rouffa een beeld van Oostende. Deze stad wordt getekend door haar verleden en tekent met verve haar toekomst uit. 

Rouffa bekijkt typische locaties, uitzichten en panorama’s die de stad tonen zoals ze nu is, zoals ze was en nog zal evolueren. Oostende is een veilig ankerpunt, maar ook een stad in progress. Vergane glorie en nieuwe praal komen samen in deze tekeningen van een stad die steeds verandert, maar ook zichzelf blijft.

Vergane glorie en nieuwe praal komen samen in deze tekeningen van een stad die steeds verandert, maar ook zichzelf blijft

Marcel Rouffa, striptekenaar, leeft en werkt in Oostende. Hij tekende voor de tijdschriften Kuifje en Robbedoes, werkte voor uitgeverij De Standaard en publiceerde diverse werken in het buitenland.

Met Oostende getekend zet Artwa Pop up gallery Oosteroever een andere Marcel Rouffa in de kijker. Tijdens de pandemie maakte hij zichten en panorama’s van een altijd veranderend Oostende, een stad in progressie. Dit resulteerde in een reeks verrassende frisse werken vol spanning en rust.  

Qua Quarentisme* kan dit tellen.

 

*Quarentisme: Stroming die ontstaan is tijdens de 2020 pandemie

(c) Marcel Rouffa

Van 12 tot 27 februari 2022, van donderdag tot en met zondag
vrij toegankelijk tussen 14u en 18u.

Artwa Pop up Gallery Oosteroever
Victorialaan 20 8400 Oostende