Schrijfresidentie in Parijs: schrijf- en tekentalent gezocht

Je bent hier:  Home » Nieuws » Schrijfresidentie in Parijs: schrijf- en tekentalent gezocht

Stel je kandidaat voor de elfde editie van de schrijfresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren! Deadline: maandag 21 februari 2022 om 10:00 ’s ochtends (Brusselse tijd).

Elke zomer gaat deBuren met jonge makers naar Parijs. Ze krijgen er de kans om twee weken lang aan nieuw materiaal te werken en in gesprek te gaan met elkaar en met gerenommeerde auteurs en sleutelfiguren uit het literaire veld en het medialandschap. Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp.

Voor, tijdens en na de residentie stellen de makers enkele keren met een redacteur hun werk op scherp

Wie? De kandidaat schrijft in het Nederlands en is op 30 juni 2022 minstens 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar. Ook stripmakers kunnen zich melden!
Wat? Je werkt aan nieuw materiaal: één vrije bijdrage en één opdracht(tekst).
Waar? Stichting Biermans-Lapôtre, Parijs.
Wanneer? Van 15 tot en met 30 juli.

Je kandidaat stellen voor de Parijsresidentie is kosteloos.

Als je geselecteerd wordt, vergoedt deBuren logies, reiskosten van en naar Parijs, je ontvangt een tegemoetkoming voor (spijs-)kosten en een honorarium voor het schrijven van de opdrachttekst.

Nog voor je hun werk leerde kennen, gingen onder anderen deze makers mee:

Lize Spit, Nina Polak, Rebekka de Wit, Marieke Lucas Rijneveld, Aya Sabi, Joost Oomen, Sabrine Ingabire, Dewi de Nijs Bik, Carmien Michels, Jan Postma, Katharina Smets, Simone Atangana Bekono, Jelmer Mommers, Younes van den Broeck, Lies van Gasse, Emma Lesuis, Charlotte Van den Broeck, Obe Alkema, Maxime Garcia Diaz, Lotte Lentes, Betül Sefika, Esha Guy Hadjadj en Robin Goudsmit.

Ze gingen er in gesprek met onder meer:

Radna Fabias, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis, Rachida Lamrabet, Maxim Februari, Annelies Verbeke, David Van Reybrouck, Maud Vanhauwaert, Gloria Wekker, Rashif El Kaoui en Karin Amatmoekrim.

Jacques Tardi, Nestor Burma (c) Casterman

Dit project is een initiatief van deBuren in samenwerking met Stichting Biermans-Lapôtre.

Alle info vind je op de website van deBuren.