Anima Festival 2022 in de startblokken

Je bent hier:  Home » Nieuws » Anima Festival 2022 in de startblokken

De 41e editie van Anima, het Internationaal Animatiefilmfestival van Brussel, vindt plaats in hybride vorm van 25 februari tot 6 maart 2022 in de zalen van Flagey en Cinema Palace, en online via Anima Online.

Naast de films in competitie staan er een reeks leuke evenementen en boeiende ontmoetingen op het programma, waaronder een eerste “Queer Night”, ontmoetingen en gesprekken in het kader van de focuslanden en, niet te vergeten, de terugkeer van de Animeernacht.

Een optreden van Cabaret Mademoiselle en van het nieuwe collectief All That Drag zorgt voor een bonte avond vol feeërieke glitter

Dit jaar organiseert Anima voor het eerst een Queer Night, een filmavond in het teken van de LGBTQia+-community. De Queer Night vindt plaats op 4 maart vanaf 19u. Op het programma staan de langspeelfilm Flee en het kortfilmprogramma Queer Stories. Een optreden van Cabaret Mademoiselle en van het nieuwe collectief All That Drag zorgt voor een bonte avond vol feeërieke glitter.

CZECH-IN

Anima focust dit jaar op de hedendaagse Tsjechische animatie met drie kortfilmprogramma’s (Czech This!Czech Schools en het programma voor kinderen Chic Czech) en diverse langspeelfilms, waaronder My Sunny Maad, winnaar van de juryprijs op het recentste festival van Annecy, A Colourful Dream en Even Mice Belong in Heaven.

Michaela Pavlatova komt haar eerste langspeelfilm My Sunny Maad zelf voorstellen en houdt een uitgebreide  Q&A met het publiek op 2 maart om 19u30. Eregast van de focus is stop-motion grootmeester Jiri Barta, bekend van Toys in the Attic en The Pied Piper (Krysar). Hij komt praten over zijn volgende langspeelfilm Golem.

Praktisch

De 41e editie van Anima vindt plaats van 25 februari tot 6 maart 2022. Ga alvast eens kijken op  www.animafestival.be