CONGODORPEN stript met Lumumba

Je bent hier:  Home » Nieuws » CONGODORPEN stript met Lumumba

Zonder waardigheid is er geen vrijheid, zonder rechtvaardigheid is er geen waardigheid, en zonder onafhankelijkheid zijn er geen vrije mensen”, waren wijze woorden van wijlen Patrice Lumumba. Lumumba was de vermoorde eerste premier van het onafhankelijke Congo.

Het verhaal van Patrice Lumumba gaf (en geeft) hoopt aan hele generaties Afrikanen. Samen met zijn collega-romanist Vincent Kortleven werkte stripexpert Jan Cumps aan een Nederlandse vertaling van een stripverhaal over deze historische figuur: Lumumba. Un homme. Une histoire. Un destin. De tekeningen zijn van de hand van de Congolese tekenaar Asimba Bathy en de strips worden verkocht ten voordele van de werking van de ngo Congodorpen.

Net als Lumumba zet Congodorpen zich in voor de menselijke waardigheid en de autonomie van de bevolkingsgroepen in de plattelandsgebieden van de DRC

Net als Lumumba zet Congodorpen zich in voor de menselijke waardigheid en de autonomie van de bevolkingsgroepen in de plattelandsgebieden van de DRC. Congodorpen is trouwens één van oudste NGO’s van het land, waarvan  Cumps ook lange tijd lid was van de Raad van Bestuur.

Met een crowdfundingcampagne rond deze strip hoopt deze NGO de werking van Congodorpen op de Congolese plattelandsgebieden te steunen zodat zij hoop kunnen geven op het gebied van gezondheid, onderwijs, landbouw en ondernemerschap.

 

Wil je dit project steunen? Je haalt er niet alleen een boeiende strip mee in huis waaraan ik heb meegewerkt, maar je steunt ook een geweldige organisatie. Met het doelbedrag wordt trouwens enkel de productie van de strips gefinancierd, daarom hopen we toch een veelvoud van dit bedrag binnen te halen.

STEUN DIT PROJECT.