Expotip: Gewone mensen in oorlogstijd

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expotip: Gewone mensen in oorlogstijd

Nieuw in Museum Kazerne Dosin in Mechelen: ‘Gewone mensen in oorlogstijd’. Dat is een duo-expositie van ‘Scherven & Littekens’ door Erik de Graaf en ‘Robbedoes – Hoop in bange dagen’ door Emile Bravo. 

De tentoonstelling neemt je aan de hand van verschillende scènes mee langs de morele dilemma’s en situaties waar de ‘gewone mensen’ voor kwamen te staan in de maalstroom van de Tweede Wereldoorlog, en stelt je de vraag wat jij in hun plaats zou hebben gedaan. De verhalen van Erik de Graaf en Emile Bravo werpen een blik op vier slopende jaren oorlogstijd en de littekens die deze hebben achtergelaten.

“Heroïsme gaat om overleven! Mijn Robbedoes is nog een kind. Ik probeerde dus voortdurend in zijn schoenen te gaan staan en vroeg me af hoe ik in zijn situatie zou reageren.” – Emile Bravo

“Ik heb aspecten uit verschillende waargebeurde verhalen verwerkt in mijn verhaal. Ik heb mezelf ook afgevraagd wat ik zou hebben gedaan als ik in die periode had geleefd. Hoe zou ik reageren?” – Erik de Graaf

De tentoonstelling neemt je mee langs de morele dilemma’s en situaties waar de ‘gewone mensen’ voor kwamen te staan in de maalstroom van de Tweede Wereldoorlog, en stelt je de vraag wat jij in hun plaats zou hebben gedaan.

Met het tweeluik Scherven & Littekens toont Erik de Graaf aan hoe ingrijpend het leven van ‘gewone mensen’ kan veranderen door oorlog. Ook het vierluik Robbedoes – Hoop in bange dagen van Emile Bravo schetst hoe gewone mensen proberen te overleven in een oorlogssituatie.

Scherven De Graaf

Alle info op de website van Kazerne Dossin.
Nog t/m 18 september.

Over strips en musea gesproken: heeft u zich al ingeschreven voor de studiedag Comics @ the Museum?