Expotip: Chris Ware in Parijs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expotip: Chris Ware in Parijs

Chris Ware is een stripmaker die om zijn uitzonderlijke inventiviteit bekendstaat. Hij onderzoekt al dertig jaar methodisch alle mogelijkheden van de taal van strips. Nog tot 10 oktober kan u naar het Centre Pompidou in de Franse hoofdstad voor een fraaie expo over ’s mans werk.

Deze retrospectieve tentoonstelling is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de kunstenaar en met het Internationaal Stripfestival van Angoulême. Bezoekers worden door het werk van Chris Ware geleid en krijgen een indruk van zijn duizelingwekkend métier.

Een uitvinder ook, en een perfectionistische vakman die krachtige vernieuwingen voorstelde

Veel originele platen, vergezeld van zeldzame prints en objecten ontworpen door de kunstenaar, evenals becommentarieerde kleurvergrotingen, laten zien hoezeer Chris Ware een echte boekkunstenaar is. Een uitvinder ook, en een perfectionistische vakman die krachtige vernieuwingen voorstelde. Kortom, een pionier en een van de grote, hedendaagse uithangborden van de Negende Kunst.

(c) Chris Ware - Centre Pompidou