Graphic journalism: leer de kneepjes van het vak

Je bent hier:  Home » Nieuws » Graphic journalism: leer de kneepjes van het vak

Het jongste nummer van Apache Magazine brengt een indrukwekkend relaas over het leven in Rusland anno 2022, door de Russische graphic journalist Victoria Lomasko. De reportage is een samenwerking met Joe Sacco, de allerbekendste journalist die tekent en schrijft. Ook jij kan de kneepjes van het vak leren, en wel bij Drawing the Times, het “platform waar grafische journalisten en cartoonisten werk publiceren dat lezers informeert, entertaint, boeit en uitdaagt.”

Verschillende mensen vroegen Drawing the Times of er een nieuwe online cursus Grafische Journalistiek kwam. En die is er nu!

6-weekse cursus Grafische Journalistiek door Eva Hilhorst.
6 woensdagavonden, vanaf 26 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur (GMT+1). De cursus zal in het Engels zijn. Inschrijfgeld: € 275

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die tekenen willen gebruiken in hun journalistiek werk en voor kunstenaars die tekenen willen gebruiken voor het maken van journalistiek werk. Tekenen heeft unieke kwaliteiten die in verschillende vormen kunnen worden gebruikt, van zeer persoonlijke grafische memoires tot inzichtelijke infographics. De lessen zullen een combinatie zijn van theorie, inspiratie van anderen en oefeningen. In de loop van zes weken werken de studenten aan een verhaal dat wordt gepubliceerd op Drawing the Times.

Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je contact opnemen met Eva Hilhorst: moc.semitehtgniward@ave

Neem alvast een kijkje op https://drawingthetimes.com/ 

Victoria Lomasko