Exclusieve première van ‘De Verborgen Schat van de Binkenstad’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Exclusieve première van ‘De Verborgen Schat van de Binkenstad’

Van ‘Samson en Gert’ tot ‘Asterix’, veertig jaar lang rolden er miljoenen stripalbums van de drukpersen bij de Turnhoutse marktleider Proost. Vandaag is het gebouw van de voormalige drukkerij eigendom van Groep Bolckmans uit Brecht. Zij vormen het om tot een ecologisch bedrijvencentrum. 

Illustratoren en stripauteurs kwamen geregeld drukproeven controleren bij Proost. Als blijvende herinnering lieten ze tekeningen van hun personages achter op de muren van de kantoren. Groep Bolckmans nam contact op met Stripgids, dat samen met Stad Turnhout een reddingsoperatie op het getouw zette

Bovendien wordt duidelijk waarom Turnhout zich vandaag de striphoofdstad van Vlaanderen mag noemen

De documentaire ‘De Verborgen Schat van de Binkenstad’ vertelt het verhaal van drukkerij Proost en de stripmuren, met getuigenissen van medewerkers en stripmakers. Bovendien wordt duidelijk waarom Turnhout zich vandaag de striphoofdstad van Vlaanderen mag noemen. 

De première van ‘De Verborgen Schat van de Binkenstad’ vindt plaats op dinsdag 11 oktober in UGC Turnhout. Na de documentaire vertoont MOOOV de bekroonde Noorse film ‘Ninjababy’, gebaseerd op een graphic novel. De voorstelling begint om 19 uur.