Leestip: ‘Basic Lines. Architecture with a Twist’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Leestip: ‘Basic Lines. Architecture with a Twist’

Wat blijft er over wanneer een tekening wordt ontdaan van overbodige details? Basic Lines! In dit boek combineert Theo Barten zijn liefde voor architectuur en de Klare-Lijn techniek  in een serie van 75 tekeningen: ‘architecture with a Twist’

Het onderwerp is meestal een bekend gebouw met een ironische toevoeging. In onmogelijke situaties die een vervreemdend effect creëren, wordt alles met liefde voor detail getekend. Een gebouw is een getrouwe weergave van het echte werk, een auto is altijd van een bepaald merk. Juist deze combinatie van realistische onderwerpen maakt het spannend.

Het resultaat? Een krachtige grafische uitstraling

Trouw aan de Klare-Lijn techniek wordt een tekening opgesteld in strakke potloodlijnen. Na een reeks verfijningen worden de potloodlijnen gescand en in de computer geïnkt. Daarna worden er onderliggende lagen met egale kleuren toegevoegd. Het resultaat: een krachtige grafische uitstraling.

Alle tekeningen hebben hetzelfde formaat en staan op een rechterpagina. Op de linkerpagina worden zij vergezeld van een begeleidende tekst over het onderwerp in het Nederlands en Engels. Het boek telt 152 pagina’s.

Kijk voor meer info op https://www.basiclines.nl.

Thumbnails Basic Lines