Stripgids Salon in Belgisch Stripcentrum

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids Salon in Belgisch Stripcentrum

Al iets te doen op zaterdagavond 22 april? Dan strijkt het Stripgids Salon neer in de pracht en praal van het Belgisch Stripcentrum. Deze immer spitante talkshow over strips wordt traditiegetrouw gepresenteerd door VRT-journaliste Saskia De Schutter.

In haar gezellige salon ontvangt ze deze keer graficus, cartoonist en illustrator Ever Meulen, die in het gewone leven Eddy Vermeulen heet. Hij is (internationaal) bekend van zijn werk voor bladen als Humo en het Nederlandse muziektijdschrift Oor. Naast Brusselaar Ever Meulen zetelt de Nederlandse Marloes Dekkers, de bekendste inkleurster van onze noorderburen. Zij werkte o.a. samen met Hanco Kolk – dat kon je lezen in de jongste Stripgids.

Vier boeiende gasten, een kundige presentatrice en een warm publiek: dit Stripgids Salon wil je niet missen

Ook Stedho is van de partij. De man die even verdwenen leek uit de stripwereld is tegenwoordig niet meer weg te slaan en publiceert de ene strip na de andere. Iets wat het lezerspubliek echt wel kan smaken. Vierde en laatste gaste is Karolina Szejda, die in 2020 debuteerde met Tram 5 en nu – in haar pas verschenen album Love me tinder – haar amoureuze escapades met de nodige humor op papier zette.

Stripgids Salon in Leuven (c) Thijs Morissens

Vier boeiende gasten, een kundige presentatrice en een warm publiek: dit Stripgids Salon wil je niet missen. Een kaartje voor dit Stripgids Salon kost 5 euro, maar is gratis voor stripauteurs en studenten beeldverhaal. Inschrijven kan via deze link.

Een samenwerking tussen Stripgids en Belgisch Stripcentrum.