GRAFIXX EXTD. #6

Je bent hier:  Home » Nieuws » GRAFIXX EXTD. #6

Schuif aan op 22 mei in De Studio in Antwerpen voor drie boeiende lezingen, recht uit de artistieke praktijk. Grafixx is méér dan een festival rond grafische kunsten. Er is ook de halfjaarlijkse verdiepende avond: Grafixx EXTD. Die brengt verschillende sprekers uit het veld samen rond bepaalde aspecten van illustratie, strip, beeldende kunsten, literatuur en ontwerp.

Op 22 mei vertelt Art director Tim Oeyen (HUMO) over wat er speelt achter de schermen van een magazine. Illustratoren Charlotte Dumortier en Trui Chielens lichten toe welke valkuilen zij liever hadden vermeden bij het opstarten van hun carrières. Sebastiaan Van Doninck overloopt ten slotte zijn rijke ervaringen met het werkveld, en kijkt naar de toekomst.

Moderatie: Obi Mundorff

Tickets

Trui Chielens

Trui Chielens

Trui Chielens studeerde af met een reeks potloodtekeningen bij de theatertekst Zetelkat van Josse De Pauw. Ze publiceert kinderboeken bij uitgeverij Querido, De Eenhoorn en Lannoo, illustreert culturele campagnes, en maakt werk voor theaterhuizen, kranten en tijdschriften als De Standaard, De Tijd, Feeling en Knack. Haar melancholische illustraties zweven tussen poëtische droom en werkelijkheid, met de figuur als ijkpunt.

Charlotte Dumortier

Charlotte Dumortier

De tekeningen van Charlotte Dumortier staan bol van de gekke personages, en sierden reeds kranten, koekjesdozen en kinderboeken in België, Duitsland en de VS. Ze experimenteert graag met riso en zeefdruk, en organiseert festivals en tentoonstellingen. Vorig jaar sloot ze zich een paar maanden op om Het allerleukste kinderkookboek van chefkok Lizzie Mabbott te illustreren, dat net uit is in het Nederlands en het Engels.

Tim Oeyen

Tim Oeyen

Tim Oeyen werkt al 20 jaar als art director voor verschillende magazines in het medialandschap. Zo stelt hij elke week een cover voor HUMO samen, en begeleidt hij de fotografie en illustraties bij de artikels. Daarnaast is hij als grafisch vormgever actief met het ontwerpduo Oeyen en Winters, dat voor zeer diverse klanten werk maakt met een sterke conceptuele inslag, en focust op typografie, kleur en grafische elementen.

Heb je twijfels of je het wel goed gedaan hebt? Geef de webdesigner dan even een seintje!