Draw for Change! in het Stripmuseum

Je bent hier:  Home » Nieuws » Draw for Change! in het Stripmuseum

Deze zomer verwelkomt het Stripmuseum een bijzonder project in de Gallery: de expo Draw for Change! start 4 juli 2023 en kreeg de baseline '6 tekenaressen, 6 gevechten voor  verandering'.

De tentoonstelling presenteert het werk van 6 vrouwelijke auteurs – tekenaars – uit 6 verschillende landen en de impact die ze met hun werk maken. Je gaat mee op pad met de vrouwen en ontdekt samen hun land, de dagelijkse realiteit waarmee ze geconfronteerd worden en hoe ze die aankaarten in hun werk.

De tentoonstelling is gebaseerd op een gelijknamige televisiereeks gewijd aan deze zes vrouwelijke striptekenaars die met hun tekeningen vrouwen versterken en strijden voor gendergelijkheid en vrijheid.

Doaa el-Adi (Egypte)

Kunstenaars: Amany Al-Ali (Syrië, Idlib), Mar Maremoto (Mexico), Victoria Lomasko (Rusland), Rachita Taneja (India), Ann Telnaes (VS), Doaa El-Adl (Egypte).

Draw for Change! is te zien in de gallery van het Stripmuseum in Brussel, van 4 juli tot 27 augustus 2023 en van 21 oktober tot 5 november 2023.

Curator : Melanie Andrieu

Een samenwerking met Blue Bird Docs. De documentaire “Draw for change!” is een productie van Clin d’Oeil Films, naar een concept van Vincent Coen & Guillaume Vandenberghe.

 

Victoria Lomasko (Rusland)