Expositie Nieuwe Garde op Hanze Art Station in Zwolle

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expositie Nieuwe Garde op Hanze Art Station in Zwolle

Van 5 augustus tot 17 september is in Zwolle, bij het Hanze Art Station, een expositie te zien met het werk van Nieuwe Garde tekenaars. Voor de expositie vroeg stichting 9e Kunst tien jonge stripmakers uniek werk te maken. Bijzonder is dat alle stripmakers woonachtig zijn in een Hanzestad – of er vandaan komen.

De exposerende deelnemers van de Nieuwe Garde zijn Suze Scholten, Fijke Pellicaan, Ruben Gringhuis, Indi Vos, Bob op ’t Land, Renaat van Vuuren, Janine Janssen, Floor van de Brink, Esther van de Bund en Corné van Esterik.

 Bij de expo verschijnt ook een exclusief magazine, met daarin het werk van alle exposerende stripmakers. Dit magazine zal te koop tijdens de Comic Night- en later ook nog bij andere evenementen van Nieuwe Garde, zoals de Nieuwe Garde stripmarkt op 9 maart 2024.

Bij de expo verschijnt ook een exclusief magazine, met daarin het werk van alle exposerende stripmakers

Op 5 augustus wordt de expositie feestelijk geopend tijdens de, zoals hierboven genoemde, ‘Comic Night’. Deze avond bestaat uit live muziek, live tekensessies en tunes van de Elektra DJ’s. De avond duurt van 19:30 tot 00:00 uur. De toegang is gratis, maar je moet wel even een ticket reserveren. Een gratis ticket kun je reserveren via deze link.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Op 5 augustus zijn er overdag striptekenworkshops te volgen, zo kun je bijv leren Manga tekenen. Deze kun je vinden in het programma van het Hanze Art Station; hier kun je je ook direct aanmelden.

 

Comic Night

Over de Nieuwe Garde

De Nieuwe Garde is een enorme manifestatie van jonge, aanstormende en vernieuwende stripmakers. De Nieuwe Garde publiceerde eerder een magazine, anthologie met verzameld werk van 57 makers en organiseerde tot nu toe twee keer het Nieuwe Garde Festival, de grootste manifestatie van striptalent in Nederland. Ook reisde de Nieuwe Garde af naar het grote Quai des Bulles stripfestival in St. Malo om te exposeren en live te tekenen voor het publiek. Meer info is hier te vinden.

Ook kun je de Nieuwe Garde volgen op Instagram.

Het Hanze Art Station is een nieuw evenemententerrein vlak naast het centraal station van Zwolle. Het is opgezet om het Hanzejaar te vieren. Meer informatie lees je op de website van Hanze Art Station. https://hanzeartstation.nl/ De toegang is gratis, het festival is geopend op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen tot 17 september.  

De Nieuwe Garde expo is een initiatief van 9e Kunst en wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Hanze Art Station, Spoorzone Zwolle en Hanzejaar Zwolle.