Dit weekend: het Stripfeest / Fête de la BD in Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Dit weekend: het Stripfeest / Fête de la BD in Brussel

Het BD Comic Strip Festival strijkt opnieuw neer in de Gare Maritime in de Brusselse Tour & Taxis-wijk van 8 tot en met 10 september. Zoals elk jaar zijn er erg interessante striptentoonstellingen. Ook de reuzenballonnen zijn opnieuw van de partij. Maar het festival zet ook de spotlights op de auteurs van het moment. Stripuitgeverijen zorgen voor heel wat meets and greets en organiseren een pak activiteiten. De uitgelezen kans om auteurs te leren kennen en je volledig onder te dompelen in de wereld van de strip. Je kan ook gebruikmaken van de rondleidingen op het festival. Zo ontdek je alle facetten van de negende kunst.

Op 8, 9 en 10 september is Brussel weer helemaal in de ban van het BD Comic Strip Festival. Dat is de nieuwe naam van het Stripfeest. Op het programma staan heel wat activiteiten, signeersessies, tentoonstellingen en lezingen. Natuurlijk zijn de reuzenballonnen er ook weer bij. Maar er is meer. Dit jaar pakt het festival namelijk uit met een nieuwe zone die volledig is gewijd aan de wereld van de mangastrip. Plaats van het gebeuren is de schitterende Gare Maritime in de Tour & Taxis- wijk.

Het BD Comic Strip Festival is de jaarlijkse afspraak voor stripliefhebbers. De belangrijkste tekenaars en scenaristen van het moment komen er samen. Niet alleen de echte stripfans komen er aan hun trekken. Want ook aan kinderen en mensen die niet meteen iets met strips hebben, wordt gedacht. Alle bezoekers worden op het festival opgenomen in de spannende wereld van striphelden en stripmakers.

Het BD Comic Strip Festival is de jaarlijkse afspraak voor stripliefhebbers

Er zijn signeersessies, ontmoetingen en activiteiten, tentoonstellingen, een internationaal paviljoen, activiteiten rond ‘de alternatieve strip’, een scholendag, rondleidingen, de Atomiumprijzen, reuzenballonnen en nog véél meer!

Check bdcomicstripfestival.brussels voor meer info over de activiteiten en over de Atomiumprijzen. De site krijgt geregeld een update.

Stripfeest