Volg online de ‘Rencontres internationales de la bande dessinée 2023’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Volg online de ‘Rencontres internationales de la bande dessinée 2023’

Wat heeft de toekomst in petto voor digitale strips? Nieuwe vormen van graphic storytelling tussen webtoons, interactieve strips en AI.

13 jaar na de zomeruniverstiteit aan Trans-média, cross-média, média global: de l’album singulier aux écrans multiples, blikt de Cité de la Bande Dessinée in Angoulême nu terug op de banden tussen strips en digitale media.

Het is tijd om de balans op te maken: zijn de veranderingen die meer dan tien jaar geleden werden aangekondigd uiteindelijk werkelijkheid geworden? Met name de veranderingen in de rol en de plaats van auteurs en, meer in het algemeen, beeldmakers in de context van de convergentie van media naar wereldwijde werken. Wat blijft er vandaag over van de belofte van veranderingen in praktijken en technologieën? Zijn de beoogde sociaal-economische modellen eindelijk werkelijkheid geworden? Wat is er geworden van de projecten die nieuwe manieren aankondigden om strips te schrijven en te lezen, meer in overeenstemming met de manier waarop we op onze schermen lezen?

Bekijk het volledige programma op https://www.citebd.org/agenda/les-rencontres-internationales-de-la-bande-dessinee 
Van maandag 16 oktober t/m woensdag 18 oktober.
Gratis online bij te wonen.

Wat is er geworden van de projecten die nieuwe manieren aankondigden om strips te schrijven en te lezen, meer in overeenstemming met de manier waarop we op onze schermen lezen?

webtoons