Meet the author: Brecht Evens

Je bent hier:  Home » Nieuws » Meet the author: Brecht Evens

Brecht Evens, bejubeld en bekroond schrijver en kunstenaar, is volgens De Standaard “de belangrijkste vertegenwoordiger van de nieuwe golf Vlaamse stripmakers”. In februari geeft hij met De bondgenoten het eerste deel prijs van wat een ambitieuze nieuwe reeks boeken moet worden. Hij komt er bij Passa Porta op 22 februari over vertellen. Phara de Aguirre zal hem interviewen.

 

Alles lijkt kalm aan de Bretonse kust, maar Arthur en zijn vader geloven dat ze op de frontlijn leven van de onverbiddelijke oorlog tussen Goed en Kwaad; dat hun gezin wordt begluurd door vermomde vijanden, terwijl mysterieuze medestanders hen gecodeerde boodschappen sturen. Arthur en zijn vader bouwen hun huis om tot een versterkte bunker en vormen hun lichaam en geest in de vaardigheden van het ondergronds verzet. Wanneer zijn vader niet thuiskomt van een geheime vergadering, schiet de tienjarige Arthur in actie.

Wanneer zijn vader niet thuiskomt van een geheime vergadering, schiet de tienjarige Arthur in actie

Lezers van Brecht Evens komen ogen tekort. Er gebeurt ontzettend veel, zowel in tekst als beeld weet hij telkens te overweldigen. Hij leidt je door de vele bontgekleurde kamers van zijn verbeelding en stelt je voor aan een uiteenlopende cast aan personages. De kleuren lopen van de pagina’s, de vele details en de ingenieuze perspectiefwisselingen zorgen voor onuitputtelijk plezier. Journaliste Phara de Aguirre gaat met Brecht Evens in gesprek, samen leiden ze ons rond door zijn unieke universum.

De bondgenoten, het eerste deel in wat een groot nieuw project moet worden, verschijnt in februari tegelijkertijd in het Nederlands bij uitgeverij Oogachtend en in het Frans bij Actes Sud. Andere vertalingen volgen later.

Brecht_copyright_Clémence-Demesme

Over de auteur

Brecht Evens brak door in 2009 met Ergens waar je niet wil zijn, zijn eindwerk bij Luca School of Arts. Het boek werd door pers en publiek enthousiast onthaald, won de allereerste Willy Vandersteenprijs en werd in verschillende landen vertaald.

Zijn status groeide alleen maar met de verschijning van De liefhebbers (2011), Panter (2014) en Het amusement (2018). Voor dat laatste boek kreeg hij de Prix Spécial du Jury op het festival van Angoulême. Intussen verscheen zijn werk in het Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch, Noors en Koreaans. Naast strips maakt Evens ook schilderijen, litho’s, houtsneden en werkt hij mee aan animatiefilms.

Praktisch

Alle info en tickets vindt u op de website van Passa Porta.