Druk in Leuven met strips!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Druk in Leuven met strips!

Het wordt weer druk in Leuven van 26 tot 28 april 2024. De tweede editie van het grootst opgezette boekenfestival biedt een waaier aan interviews, leesclubs, workshops, signeersessies, expo’s en wandelingen. En met een waarlijke glansrol voor, jawel, strips!

 

Drie dagen lang verandert de Bib Leuven Tweebronnen in een mekka voor alle fans van beeldkunstenaars, unieke zines en grafische workshops.

Drie dagen lang verandert de Bib Leuven Tweebronnen in een mekka voor alle fans van beeldkunstenaars, unieke zines en grafische workshops

Expo’s

Zo is er de expo  ‘Censuur in de strip’, met als leidraad het boek Duizend bommen en castraten van strippionier Jan Smet als leidraad. Ze verkent zowel strenge als subtielere censuur, en levert zo een waardevolle bijdrage aan dit heikele en hedendaagse debat. Ook is er de expo ‘Misled youth’ van Ward Zwart. Zinemaker, stripauteur, uitgever, illustrator en muzikant Ward Zwart liet een punk en rijk oeuvre na. Deze expo toont een unieke selectie houtskooltekeningen, strippagina’s, concertposters en installaties, doordrenkt van mysterie, humor, melancholie en popcultuur.

Stripgids Salon op zaterdag (14u > 15u15)

Tijdens deze live talkshow ontvangt VRT-journaliste Marjan Temmerman stripmakers Kim Duchateau, Kristof Spaey, B. Carrot en Eva Hilhorst. Niet te missen voor elke rechtgeaarde stripliefhebber.

Lezing ‘Geschiedenis van de strip’ op zondag (10u30 > 12u)

Verken samen met levende legende Charel Cambré, de man achter onder andere De Kiekeboes en Amoras, en Stripgids-medewerker Kurt Morissens de geschiedenis van het genre. Dankzij Kurts gerichte vragen aan Charel, zijn live-illustraties en een schat aan beelden krijg je de meeste unieke show in stripland voorgeschoteld.

Sneakpreview ‘Nzige, een Congolees leven’ op zondag (14u30 > 16u)

Tussen 1894 en 1900 verbleef de Congolese jongen Nzige Lutete in Leuven om er een ‘Europese’ opvoeding te krijgen. Wat weten we over hem? Kan een tekenaar meer onthullen dan een historicus? Kijk mee over de schouder van Thibau Vande Voorde, die op basis van sporen in archieven en kranten werkt aan een graphic novel over Nzige.

Voor het volledige programma, zie https://www.leuven.be/druk-leuven-activiteiten-voor-stripliefhebbers

 

Nzige