Erfgoeddag op zondag 21 april met strips

Je bent hier:  Home » Nieuws » Erfgoeddag op zondag 21 april met strips

“Wie herkent het niet? Door het raam van een auto of trein het landschap voorbij zien flitsen en je afvragen: wie zou daar wonen? Welke verhalen zouden zich daar afspelen? In de huizen, in de straten, in de hoofden van mensen aan de rand van de weg? In 22 wandelhoofdstukken brachten Jeroen Janssen en Arezoo Moradi in hun graphic novel ‘Landloos als de wind’ een fascinerende verborgen wereld tot leven. Op Erfgoeddag, zondag 21 april, nemen de auteurs je mee op sleeptouw!

 

Op een wandeling van 9 kilometer nemen Arezoo Moradi en Jeroen Janssen je mee langsheen enkele bijzondere plekjes in een onbekend stukje Gents niemandsland tussen Ledeberg en Nieuw Gent, tussen autostrades en spoorwegen. Zo treed je in het echt in dit boek.

Je bezoekt geen historische gebouwen, er zijn ook geen waardevolle objecten of idyllische landschappen te zien. Maar je verkent wel een onbekend en absoluut onbemind stukje aan de rand van Gent.
Een plaats waar niemand echt wil wonen, of toch wel? Wie zijn de mensen die daar, in het lawaai van het verkeer of onder de rookpluimen van fabrieken, een thuis vonden? Welke verborgen charmes heeft dit gebied? Wat inspireerde hen tot het maken van deze graphic novel waarin de thema’s ’thuis’ en ‘heimwee’ een grote rol spelen? Wandel mee met Arezoo en Jeroen. De verhalen krijg je er gratis bij.

Inschrijven kan je via deze link: https://erfgoeddag.be/activiteit/landloos-als-de-wind 

“In zijn onnavolgbare, poëtische tekenstijl laat Jeroen de wind over het autostradeland rond Ledeberg waaien, terwijl Arezoo de wereld, haar thuisland Iran en de mensen waar ze tussen woont met haar scherpe pen en filosofische mijmeringen binnenbrengt” (Tina De Gendt)

De overige stripgerelateerde activiteiten op Erfgoeddag met tentoonstellingen, een workshop en een presentatie vind je via de website van Erfgoeddag. Alle activiteiten zijn gratis en in het teken van het thema ‘Thuis’. Zie https://erfgoeddag.be/search/site/strips 

Op zondag 21 april kan je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een geweldig aanbod van zo’n 1.000-tal activiteiten, gratis en voor niets.

Campagnebeeld Erfgoeddag 2024