de Warande Open met Stripgids Salon

Je bent hier:  Home » Nieuws » de Warande Open met Stripgids Salon

Op vrijdag 24 mei is er weer een Stripgids Salon in de Warande in Turnhout. En dit keer ontvangt Marjan Temmerman geen vier maar vijf gasten in haar salon! Die avond gonst de Warande nog meer dan anders: de allereerste editie van de Warande Open vindt dan plaats. Je komt er alles te weten over het programma van het nieuwe seizoen 2024-2025.

 

De eerste vier gasten zijn Romano Molenaar (wel bekend van Storm maar ook van Galaxa), Sarah Pannekoek (die net debuteerde met Jozefien en de wasmachine), Kim Sanders (uitgever strips van Standaard Uitgeverij Strips) en Kristof Berte (scenarist van o.a. Jommeke, De Romeinen,… maar ook tekenaar van Lise op Monstereiland). En alsof dat nog niet genoeg is komt eerst Pieter De Poortere nog even over zijn nieuwe Boerke vertellen en is er een verrassingsact.

Oh ja, Pieter signeert die dag nog van 16u tot 18u zijn nieuwe Boerke bij Stripwinkel Tistjen Dop. 
Inschrijven doe je via deze webpagina. Gratis en voor niks! Om 19u30 in de Warande.

Stripgids Salon is een  samenwerking tussen Bibliotheek Turnhout en Stripgids. Met de steun van Literatuur Vlaanderen.

En alsof dat nog niet genoeg is komt eerst Pieter De Poortere nog even over zijn nieuwe Boerke vertellen en is er een verrassingsact

Warande Open

Zoals gezegd is er ook de seizoensopener van de Warande. Presentator en dichter Esohe Weyden zal samen met Warandedirecteur Bart Govaert vertellen over alle highlights en bijzondere voorstellingen & festivals uit het nieuwe programma.

 • vanaf 19.30 uur: feestelijke verwelkoming in de Centrale Hal
  • met zevenkoppige blaasformatie Sosjetee Sossis
  • met introductie van enkele huispartners Stripgids, Kunst in Zicht, STORMOPKOMST & KAAIMAN, DINAMO en Bibliotheek Turnhout
 • om 20.15 uur: seizoenspresentatie met Esohe Weyden en Bart Govaert in de Schouwburg
 • vanaf 21 uur:
  • feestje op het podium van de Schouwburg met muziek van o.a. Tijs Vanneste
  • mogelijkheid om te speeddaten met één van de programmatoren
  • infomoment ‘Samen naar de Warande*’ met DINAMO

Leuk weetje: tijdens de Warande Open lanceren we ook de enige echte Warande supporterssjaal. Een musthave voor elke fan van de Warande!

Praktisch

vrijdag 24 mei vanaf 19.30 uur
gratis, vooraf inschrijven

tickets reserveren voor het nieuw seizoen vanaf 16 mei
inschrijven voor loting met vroegevogelkorting t.e.m. zondag 9 juni

* Samen naar de Warande

Kom je graag naar een voorstelling in de Warande, maar weet je niet met wie? De Warande selecteert zes voorstellingen die je samen kan bezoeken met een vrijwilliger van DINAMO. Zo vorm je een groepje gelijkgezinden waarmee je volgend seizoen naar de Warande gaat. De avond van de voorstelling kom je met je groepje samen in de inkomhal van de Warande. Na de activiteit is er ruimte om na te praten. Na de seizoenspresentatie is er om 21 uur een info- en inschrijvingsmoment voorzien.