24 hour comics challenge in Gent!

Je bent hier:  Home » Nieuws » 24 hour comics challenge in Gent!

Een kamer… 24 tekenaars… Elk met 24 lege pagina’s… En 24 uur die voor ons liggen… GO! Zo ziet de 24-hour-comics-challenge eruit. Een concept bedacht door de befaamde strip tekenaar en theorist Scott McCloud in 1990 om striptekenaars uit te dagen om binnen één dag één beeldverhaal af te werken. Het Gentse collectief Tieten Met Haar daagt je uit!

 

Op de dag van het evenement komen striptekenaars samen in de zaal, klaar om deze stripmarathon aan te gaan. Klok begint te tikken, en elke deelnemer stort zich op het creëren van een volledige verhaal binnen de strakke tijdslimiet. Gedurende de dag en nacht ontvouwt zich een dynamische en energieke sfeer, waarin deelnemers worden aangemoedigd om hun creatieve grenzen te verleggen.

Gedurende de dag en nacht ontvouwt zich een dynamische en energieke sfeer, waarin deelnemers worden aangemoedigd om hun creatieve grenzen te verleggen

Spelregels:

  • De challenge duurt exact 24 opeenvolgende uur
  • Je werkt zelfstandig aan je eigen verhaal
  • Elke gemaakte stirpverhaal moet uit 24 pagina’s bestaan (webcomics in het oneindige canvas-formaat moet uit 100 panelen bestaan)
  • Je mag vooraf onderzoeksmaterialen en tekengereedschap verzamelen
  •  Het verhaal of plot van de comic mag echter niet vooraf gepland of vastgelegd worden
  • Geen schetsen mogen op papier worden gezet tot het begin van de 24u
  • Alle pauzes, of het nu voor eten, slapen of andere doeleinden is, tellen mee als onderdeel van de 24 uur. Wij zorgen voor catering en oneindig veel koffie.

Uurrooster:

9u30 ontvangst deelnemers
10u start van de 24-Hour Comic Day Gent
13u lunch
19u avondeten
10u einde van de challenge en ontbijt

Belangrijke info:

Maaltijden worden door de organisatie voorzien, deze worden gedeeltelijk gedekt door de deelnamekosten.
Deelnameprijs varieert tussen 10, 20 en 30 euro, naar draagkracht. Deze bijdrage wordt gebruikt voor catering en de organisatie van het evenement. Door een hogere prijs te kiezen, help je kunstenaars die het minder breed hebben om deel te nemen. Bestel je ticket hier: https://www.eventbrite.com/e/883226623607?aff=oddtdtcreator

De catering omvat koffie/thee, lunch, avondeten en ontbijt na afloop van de 24 uur. De uitdaging vindt plaats in café Edward, tegelijkertijd met de expo GRID. Dit betekent dat bezoekers tijdens de openingsuren van de expo ook in delen van de ruimte aanwezig zullen zijn. Het is een groepservaring, maar voor degenen die wat meer privacy willen, is er een aparte ruimte beschikbaar. Deelname aan het evenement is alleen ter plaatse mogelijk. Als je niet naar Gent kunt komen maar wel aan de uitdaging wilt deelnemen, moedigen we je aan om dit op afstand te doen. Volg de spelregels en het uurrooster hierboven vermeld, en deel je voortgang op Instagram met de hashtag #ComicsChallengeGent.

De plaatsen zijn beperkt! Als je je deelname op enig moment moet annuleren, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we jouw plek aan een andere artiest kunnen geven.

Het evenement wordt georganiseerd door het Tieten Met Haar collectief, met steun van Stad Gent.