AB zoekt beloftevolle kunstenaar voor grote muurschildering

Je bent hier:  Home » Nieuws » AB zoekt beloftevolle kunstenaar voor grote muurschildering

Net zoals AB graag een podium geeft aan opkomend talent, schenkt deze bekende Brusselse concertzaal nu een gigantisch canvas aan een beloftevolle kunstenaar. Samen met hun partner Re=Bel By Belfius zijn ze namelijk op zoek naar een opkomende illustrator of graffiti artist om een muur van maar liefst 10 m2 onder handen te nemen.

 

Op die muur in de lockerruimtes wil AB  graag een kunstwerk dat toont waar deze concertzaal voor staat: een huis dat mensen – hoe verschillend ook – samenbrengt door hun liefde voor muziek en allemaal dat in het hartje van ons bruisende Brussel. Qua stijl en invulling krijgt de artiest carte blanche.  

De lockerruimte is welbekend voor de trouwe concertgangers: het is de plek waar je veilig je spullen gaat droppen voor je met vrienden naar je favoriete artiest gaat kijken. De muurschildering zal dus door vele duizenden muziekfans bewonderd kunnen worden. Een perfecte springplank voor aanstormend talent dus.  

 De winnaar van de wedstrijd wordt uiteraard vergoed voor zijn/haar/hun werk en zal doorheen het hele proces liefdevol begeleid worden door Propaganza, een collectief van street artists dat zich inzet voor de ontwikkeling van graffiti en urban art in België. 

De winnaar van de wedstrijd wordt uiteraard vergoed voor zijn/haar/hun werk en zal doorheen het hele proces liefdevol begeleid worden door Propaganza

Om mee te doen, wordt de kandidaten gevraagd om voor 21 juni een bio + selectie van vijf werken of de link naar hun Instagramprofiel door te sturen naar eb.strecnocba@ofni.  De enige voorwaarde is dat deelnemers eind augustus in het land zijn om deze muur te komen beschilderen.

Uncle Sam