Strip Turnhout


Tekenaar Ted Benoit overleden

© Bart Van der Moeren

Uitgeverij Dargaud meldt het overlijden van Ted Benoit. De Franse tekenaar werd 69 jaar. Hij werd bekend bij een groot publiek toen hij midden jaren negentig samen met scenarist Jean Van Hamme het eerste album van Blake en Mortimer na de dood van geestelijke vader Edgar P. Jacobs mocht maken.

Benoit debuteerde in 1979 met het album ‘Hôpital’, waarmee hij onmiddellijk de prijs voor beste tekenaar mocht ontvangen in Angoulême. Zijn volgende album, ‘Vers la ligne claire’, is een hommage aan Hergé en Joost Swarte en geeft aan in welke richting zijn carrière zou evolueren. Hoofdpersonage in die strip is Benoits eigen creatie Ray Banana, waarvan twee jaar geleden nog een album verscheen.

In 1996 komt ‘De zaak Francis Blake’ uit, een nieuw avontuur van Blake en Mortimer bijna tien jaar na de dood van Jacobs. Vijf jaar later maken Van Hamme en Benoit ‘Bericht uit het verleden’. “Hij slaagde er werkelijk in om de sfeer van Blake en Mortimer te vatten”, loofde André Juillard, van wie eind dit jaar een nieuw album van het iconische duo verschijnt, zijn collega in Stripgids 24. Benoit stond echter bekend om zijn trage tekenwerk, meteen de reden dat hij diende af te haken voor Blake en Mortimer. De laatste jaren was hij vooral actief in de reclamewereld als illustrator.

30 September 2016, 13:30 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina