Strip Turnhout


Tekenaar Ted Benoit overleden

© Bart Van der Moeren

Uitgeverij Dargaud meldt het overlijden van Ted Benoit. De Franse tekenaar werd 69 jaar. Hij werd bekend bij een groot publiek toen hij midden jaren negentig samen met scenarist Jean Van Hamme het eerste album van Blake en Mortimer na de dood van geestelijke vader Edgar P. Jacobs mocht maken.

Benoit debuteerde in 1979 met het album ‘Hôpital’, waarmee hij onmiddellijk de prijs voor beste tekenaar mocht ontvangen in Angoulême. Zijn volgende album, ‘Vers la ligne claire’, is een hommage aan Hergé en Joost Swarte en geeft aan in welke richting zijn carrière zou evolueren. Hoofdpersonage in die strip is Benoits eigen creatie Ray Banana, waarvan twee jaar geleden nog een album verscheen.

In 1996 komt ‘De zaak Francis Blake’ uit, een nieuw avontuur van Blake en Mortimer bijna tien jaar na de dood van Jacobs. Vijf jaar later maken Van Hamme en Benoit ‘Bericht uit het verleden’. “Hij slaagde er werkelijk in om de sfeer van Blake en Mortimer te vatten”, loofde André Juillard, van wie eind dit jaar een nieuw album van het iconische duo verschijnt, zijn collega in Stripgids 24. Benoit stond echter bekend om zijn trage tekenwerk, meteen de reden dat hij diende af te haken voor Blake en Mortimer. De laatste jaren was hij vooral actief in de reclamewereld als illustrator.

30 September 2016, 13:30 Wouter

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel


Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina