Cartoonist Lectrr start eigen uitgeverij

Je bent hier:  Home » Nieuws » Cartoonist Lectrr start eigen uitgeverij

Cartoonist Lectrr is in 2010 niet van plan om aan de kant te blijven staan. Niet alleen mogen we een tweede album van ‘Lars! en een zesde deel uit zijn ‘Hara Kiwi’-reeks verwachten, hij start het nieuwe jaar met zijn eigen uitgeverij. Eerste wapenfeit van zijn uitgeverij zal een album zijn van Serge Buyse, bekend als MC van het Westvlaamse ’t Hof van Commerce. Lectrr is echter niet van plan om zijn huidige uitgever Silvester te verlaten en zijn albums zelf uit te geven.

“Ik blijf lekker bij Silvester, hoor. Silvester doet erg goed werk met mijn albums. Maar ik zie af en toe werk passeren van jonge tekenaars die fantastische zaken maken maar geen kansen krijgen bij andere uitgevers”, vertelt de gedreven cartoonist, “Daarbij denk ik vooral aan culty, Amerikaans aandoend werk dat eigenlijk geen hoge oplages verdragen in het Nederlandse taalgebied. Waar dus weinig groei op zit. Economische zelfmoord dus, zo’n uitgeverij”. En toch waagt Lectrr alias Steven Degryse de sprong.

“Toch geloof ik steevast in de mensen die ik ga uitgeven. Begin 2010 komt het eerste album, “Adventures in Cult City” van Serge Buyse, die u misschien nog kent van zijn uitspattingen als MC bij ’t Hof van Commerce. Westvlaamse Zombiecultscifi strip van de bovenste plank, ik verzeker het je!”, zegt een zelfverzekerde Lectrr. Hij zal in 2010 overigens alom aanwezig zijn met o.a. “‘Hara Kiwi 6’ en ‘Lars! 2’. Ik zit ook stilaan te broeden op tien jaar Lectrr in 2011. Dan volgt er een heel grote overzichtstentoonstelling met nooit eerder vertoond materiaal. Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar het wordt gigantisch! Ik ben nu al met zaken bezig, uw ogen zullen uit uw kassen rollen bij zoveel waanzin”, aldus de man met duizenden plannen.