Eerste 'Superman'-comic verkocht voor 1,5 miljoen dollar

Je bent hier:  Home » Nieuws » Eerste 'Superman'-comic verkocht voor 1,5 miljoen dollar

'Action Comics#1', verkocht voor 1,5 miljoen dollar

'Action Comics#1', verkocht voor 1,5 miljoen dollar

Maandag werd ‘Action Comics#1’, een stripboek uit 1938 waarin Superman voor het eerst voorkomt, voor het recordbedrag van 1,5 miljoen dollar geveild. Het is de hoogste prijs ooit betaald voor een strip en ondertussen al de derde keer dit jaar dat het record wordt gebroken.

‘Action Comics#1’ is een van de zeldzaamste comics ter wereld – er zouden er maar een honderdtal wereldwijd bestaan – en wordt zodoende beschouwd als de Heilige Graal in de stripverzamelaarswereld. De comic , die door ComicConnect.com werd aangekocht van een verzamelaar om vervolgens geveild te worden, was in een uitstekende staat. Verwacht wordt dat het recordbedrag van 1,5 miljoen dollar (€1,1 miljoen) nu lange tijd stand zal houden omdat de goede staat van de comic moeilijk te overtreffen valt. De afgelopen maanden werd het record regelmatig scherper gesteld. In februari nog werd eenzelfde exemplaar van ‘Action Comics#1’ verkocht voor het ronde bedrag van 1 miljoen dollar, een record dat niet lang standhield. Diezelfde week nog werd een goed bewaard exemplaar van ‘Detective Comics’, een comic waarin Batman zijn debuut maakt,  verkocht voor een bedrag van 1.075.000 dollar. Een record dat nu verpulverd is.

Dichter bij huis en met iets bescheidenere bedragen werd afgelopen weekend een stripveiling gehouden door het Antwerpse veilinghuis Bernaerts. Een eerste druk van ‘Tintin au Pays des Soviets’ veranderde voor 11.000 euro van eigenaar, terwijl een originele tekening van ‘Suske en Wiske’ uit het album ‘Op het eiland Amoras’ 13.500 euro opbracht.  Het waren beiden stukken uit de verzameling van communicatieadviseur en stripliefhebber Noël Slangen die zo ruimte wou creëren in zijn boekenkast. De totale omzet van de veiling bedroeg 175.000 euro. De veiling wordt een succes genoemd.