Striptekenaars door de lens van een striptekenaar

Je bent hier:  Home » Nieuws » Striptekenaars door de lens van een striptekenaar

De Nederlandse striptekenaar Erwin Suvaal trok de voorbije jaren tal van foto’s van stripauteurs. Een selectie van die foto’s werden gebundeld in een boek dat in juni op de Haarlemse Stripdagen wordt gepresenteerd.
Erwin Suvaal is illustrator, grafisch vormgever, stripmaker en fotograaf. Verleden jaar publiceerde Suvaal met scenarist Willem Ritstier nog de strip ‘Lucas’, het eerste deel uit de serie ‘Anders’. Sinds enige jaren fotografeert hij stripmakers op festivals en beurzen. Portretten die Erwin Suvaal van onder meer Dick Matena, Hanco Kolk, Peter de Wit, Martin Lodewijk, Gerard Leever en Barbara Stok heeft geschoten, worden gebundeld in het fotoboek ‘In het wild… stripmakers gevangen’ en uitgegeven door de Nederlandse uitgeverij Catullus. Begin juni is het boek te verkrijgen. Op de stripdagen in Haarlem (5 en 6 juni) zal er een expositie aan Suvaals werk gewijd worden.