Bronzen Adhemar-winnaar Willy Linthout genomineerd voor Eisner Awards

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar-winnaar Willy Linthout genomineerd voor Eisner Awards

Willy Linthout genomineerd voor Eisner Awards

Willy Linthout genomineerd voor Eisner Awards

‘Urbanus’-tekenaar Willy Linthout, winnaar van de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip 2009, is met zijn graphic novel ‘Years of the Elephant’ genomineerd voor twee Eisner Awards. De Eisner Awards zijn wellicht de belangrijkste prijzen in de wereld van het Amerikaanse beeldverhaal.

‘Years of the Elephant’ is de Engelse versie van Linthouts ‘Jaren van de olifant’, een autobiografisch geïnspireerde strip over een vader die de zelfdoding van zijn zoon probeert te verwerken. Het boek verscheen bij Standaard Uitgeverij.  Op dit moment werkt Willy Linthout aan het vervolg ‘Jaren van de olifant 2: De leveling’, dat in afleveringen zal worden uitgegeven door de Nederlandse uitgeverij Catullus. 

‘Years of the Elephant’ is genomineerd in de categorieën ‘Best U.S. Edition of International Material’ en ‘Best Writer/Artist–Nonfiction’. De Eisner Awards zijn genoemd naar Will Eisner (1917-2005), een Amerikaans stripauteur die aan de wieg stond van de graphic novel, en worden jaarlijks toegekend. De awards worden uitgereikt op het San Diego Comic-Con, een van de grootste stripfestivals ter wereld, dat doorgaat van 22 tot en met 25 juli 2010.

De twee nominaties zullen Willy Linthout, al jarenlang een groot liefhebber en kenner van Amerikaanse strips, ongetwijfeld erg veel plezier doen. Linthout heeft Will Eisner in het verleden zelf nog ontmoet, bij een van zijn bezoeken aan Amerikaanse stripbeurzen. Ook de Nederlandse tekenaar Eric Heuvel is genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse stripprijzen. Zijn ‘A Family Secret’ (‘De ontdekking’) kreeg een nominatie in de categorie ‘Best Publication for Teens’.