'The Unknown' van Minck Oosterveer genomineerd voor Great Graphic Novels for Teens

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'The Unknown' van Minck Oosterveer genomineerd voor Great Graphic Novels for Teens

‘The Unknown’, de strip die de Nederlander Minck Oosterveer tekent op scenario van de Amerikaan Mark Waid, is genomineerd in de lijst ‘Great Graphic Novels for Teens’ van de American Library Association (ALA), de grootste vereniging van bibliotheken in de wereld.

Elk jaar kiest The Young Adult Library Services Association (YALSA), een onderdeel van ALA, de beste graphic novels voor tieners. Uit die keuze wordt dan een top 10-lijst gepuurd om de beste stripromans voor jongvolwassenen in de kijker te zetten. Of de strip van Minck Oosterveer die top 10 zal halen, zullen we pas volgend jaar te weten komen. ‘The Unknown’ vertelt het verhaal over een rijke detective die nog maar zes maanden te leven heeft en die wil te weten komen of er nog iets is na de dood. Oorspronkelijk was er sprake van een Nederlandse vertaling door uitgeverij Beedee. Het faillisement van deze uitgeverij heeft daar echter een stokje voor gestoken. Van Oosterveer verscheen net het eerste album van ‘Ronson Inc.’, de westernreeks die hij samen met Willem Ritstier maakt voor de Nederlandse stripmagazine Eppo.