Strip uit Tweede Wereldoorlog is uniek tijdsdocument

Je bent hier:  Home » Nieuws » Strip uit Tweede Wereldoorlog is uniek tijdsdocument

Het boek ‘Bezetting in beeld. Het beeldverhaal van Frans Brouwer 1944-1945’ biedt een eigenzinnig beeld van het laatste bezettingsjaar, van april 1944 tot en met de bevrijding in mei 1945.

In het grootste geheim schreef en tekende auteur Frans Brouwers in zijn woonplaats Voorburg. Het unieke manuscript uit de Tweede Wereldoorlog bestaat uit 33 brieven van twee pagina’s. Elke brief bevat een verhaal in stripvorm.  Dagdagelijkse thema’s – van het gebruik van noodkacheltjes uit de bezettingstijd tot de Duitse vorderingen van goederen – komen aan bod in de brieven. Het manuscript – aangevuld met een biografie van de auteur, een beknopt historisch overzicht van de Tweede Wereldoorlog, een striphistorische analyse van Brouwers bijzondere werk en een uitgebreide begrippenlijst – wordt nu uitgegeven door uitgeverij Matrijs. ‘Bezetting in beeld. Het beeldverhaal van Frans Brouwer 1944-1945’ is een krachtig en toegankelijk tijdsdocument van het dagelijks leven in bezettingstijd en de humor waarmee men zich wapende om de zware last van de oorlog te kunnen overleven.