David Mazzucchelli wint eerste LA Times Book Prize voor 'Asterios Polyp'

Je bent hier:  Home » Nieuws » David Mazzucchelli wint eerste LA Times Book Prize voor 'Asterios Polyp'

Fragment uit 'Asterios Polyp'

Fragment uit 'Asterios Polyp'

Afgelopen weekend werden de LA Times Book Prizes uitgereikt. Voor het eerst werd een aparte categorie in het leven geroepen om de graphic novel te bekronen. De prestigieuze prijs ging naar ‘Asterios polyp’ van David Mazzucchelli.

De prijzen die al sinds 1980 door de Amerikaanse krant Los Angeles Times worden uitgereikt, verdeelden 50 boeken in 10 categorieën. In de gloednieuwe graphic novel-categorie werden vijf albums genomineerd. ‘Asterios Polyp’ van Mazzucchelli won het van de vier andere finalisten ‘Luba’ van Gilbert Hernandez, ‘GoGo Monster’ van Taiyo Matsumoto, ‘Scott Pilgrim vs. the Universe’ van Bryan Lee O’Malley en ‘Footnotes in Gaza’ van Joe Sacco. Het winnende album vertelt het verhaal van de egocentrische architect Asterios Polyp. Opmerkelijk is dat het verhaal door zijn doodgeboren (!) tweelingbroer verteld wordt. ‘Asterios Polyp’ wordt nu al beschouwd als één van de beste graphic novels van deze eeuw. In september 2010 krijgen we de Nederlandstalige vertaling voorgeschoteld door uitgeverij Oog&Blik/De Bezige Bij.