'Kiekeboe' wordt 'De Kiekeboes'

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'Kiekeboe' wordt 'De Kiekeboes'

De cover van het 125-ste 'Kiekeboe'-album zoals die indertijd werd aangekondigd. Het album verschijnt volgende week met een nieuwe reekstitel, titel én cover.

De cover van het 125-ste 'Kiekeboe'-album zoals die indertijd werd aangekondigd. Het album verschijnt volgende week met een nieuwe reekstitel, titel én cover.

‘Kiekeboe’, de beste verkochte stripreeks van Vlaanderen, verandert van naam. Vanaf dinsdag gaat de reeks door het leven als ‘De Kiekeboes’. Die dag verschijnt het 125-ste album uit de reeks. Het album krijgt een iets groter formaat, en ook de vier hoofdpersonages van de reeks krijgen een restyling. De naam ‘De Kiekeboes’ plaatst de volledige familie Kiekeboe centraal, en niet langer alleen vader Marcel Kiekeboe.

De voorbije maanden werd erg geheimzinnig gedaan rond de titel en de cover van het 125-ste album, dat lange tijd ‘En seks natuurlijk’ zou gaan heten. In de aanbiedingsfolder van warenhuisketen Carrefour, verscheen ondertussen al wel een nieuwe cover, maar nog steeds met de oude hoofding. Al die tijd slaagde de uitgever, Standaard Uitgeverij, er dus in om de naamsverandering en de restyling van de reeks geheim te houden. Maandag zou Merho, de geestelijke vader van de reeks, tekst en uitleg geven bij de nieuwe titel voor de reeks, maar vandaag lekte het nieuws al uit, onder meer via Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, de kranten die ‘Kiekeboe’ voorpubliceren.

Merho en Standaard Uitgeverij gaan met deze hele operatie in tegen een ongeschreven wet van het uitgeversvak, namelijk om succesvolle reeksen met grote naamsbekendheid niet van titel te veranderen. Merho heeft in het verleden evenwel al meermaals aangetoond dat hij zich aan ongeschreven wetten niet veel gelegen laat liggen.