Hans G. Kresse-museum opent zijn deuren in Gouda

Je bent hier:  Home » Nieuws » Hans G. Kresse-museum opent zijn deuren in Gouda

Hans G. Kresse, bekend van 'Eric de Noorman', heeft een eigen museum in Gouda

In Gouda is een museum gewijd aan de Nederlandse striptekenaar en illustrator Hans G. Kresse (1921-1992), vooral bekend van zijn ‘Eric de Noorman’-strips, geopend.

Hans G. Kresse wordt beschouwd als een van de grootste tekenaars uit de Nederlandse stripgeschiedenis. Het meest bekend werd hij met zijn ‘Eric de Noorman’, een strip waarmee hij debuteerde in 1946 in de krant Het Laatste Nieuws. De jaren daarna kwamen daar nog tig strips bij. ‘Erwin, zoon van de Noorman’, ‘Vidocq’ en de ‘Indianenreeks’ zijn nog maar enkele voorbeelden van Kresse-strips waar menig mens is mee opgegroeid. Zo ook Frits van der Linden, die nadat hij voor het eerst geconfronteerd werd met ‘Eric de Noorman’ zichzelf prompt tot Kresse-verzamelaar bombardeerde. Dat leidde uiteindelijk tot een grote verzameling van ’s mans werk en het initiatief om de benedenverdieping van zijn huis in Gouda om te bouwen tot een heus Kresse-museum. Het museum zelf – dat alleen op afspraak te bezoeken is – bevat originele tekeningen, strips, (strip)bladen en nog een diversiteit aan materiaal die herinneren aan de grote carrière van Hans G. Kresse. Het museum is gelegen aan de Turfmarkt 20. Meer info vindt u hier.