Winnaars Knack Focus Stripstrijd 2010 bekend

Je bent hier:  Home » Nieuws » Winnaars Knack Focus Stripstrijd 2010 bekend

'Tunguska', de winnende strip van de Knack Focus Stripstrijd 2010

Het duo Dieter Rogiers en Stijn Felix zijn met hun strip ‘Tunguska’ als winnaars uit de bus gekomen van de Stripstrijd 2010, een tweejaarlijkse wedstrijd voor jong striptalent opgezet door het weekblad Knack Focus. Vanaf midden augustus mogen ze hun verhaal verder uitwerken op de pagina’s van het weekblad. De publieksprijs, de prijs van de lezers van Knack Focus, gaat naar de strip ‘De Luiaard’ van Wide Vercnocke.

De voorbije maanden kregen tien genomineerden de kans om elk om beurt hun strip vier weken lang aan het lezerspubliek van Focus Knack te presenteren. Bij de kandidaten bevonden zich ook enkele bekende namen zoals voormalig Turnhouts stadstekenaar Serge Baeken en ‘Braaf Varken’-auteur Bart Schoofs. Onder leiding van stripauteur Nix (o.a. ‘Kinky & Cosy’) verkoos de jury de strip ‘Tunguska’, een filmisch beeldverhaal in krachtige krijttekeningen over een mysterieuze ontploffing in Rusland anno 1908, van scenarist Dieter Rogiers en tekenaar Stijn Felix als winnaar van de tweede editie van de Stripstrijd.

De winnaars hebben nog niet veel ervaring met het stripverhaal. Voor tekenaar Felix is ‘Tunguska’ zelfs zijn stripdebuut. Hij is al meer dan tien jaar illustrator en liep al lang rond met plannen om strips te tekenen.  Scenarist Rogiers publiceerde welgeteld één stripverhaal met een andere tekenaar. Ervaring met het schrijven deed hij wel al op door scenario’s te schrijven voor o.a. de VTM-reeks ‘Rupel’. Hun strip is vanaf augustus te lezen in Knack Focus. Deze prijs en de publieksprijs worden zaterdag 26 juni uitgereikt tijdens de opening van het Internationaal Cartoonfestival Knokke Heist door Nix en Patrick Duynslaegher, hoofdredacteur van Knack Focus.

De strips van de tien genomineerden zijn hier te bekijken.