Spaanse striptekenaar Victor de la Fuente overleden (1927-2010)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Spaanse striptekenaar Victor de la Fuente overleden (1927-2010)

De Spaanse striptekenaar Victor de la Fuente is afgelopen vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Ficomic, organisator van het internationale stripfestival van Barcelona.
Victor de la Fuente, geboren op 12 april 1927, was begin jaren ’40 al actief in de stripwereld zonder dat dat hem een overweldigend succes opbracht. Het was pas eind jaren ’60, toen hij de Spaanse scenarist Victor Mora leerde kennen, dat de erkenning kwam. In samenwerking met Mora tekende hij ‘Sunday’, een westernstrip die nooit een Nederlandse vertaling kende. Strips als ‘Mathai-Dor’ en later de westernstrip ‘Amargo’ verschenen wel in het Nederlands. Met scenarist Jean-Michel Charlier maakte hij ‘De Gringos’ (twee delen vertaald), met François Corteggiani ‘Frank Falko’ (1 album) en weerom met Victor Mora ‘The Steel Angels’ (verschenen in de Collectie Charlie). Hij tekende ook enkele albums van de ‘Tex Willer’-reeks.  De la Fuente overleed na een strijd tegen een ziekte die al jarenlang aansleepte.