Storm 25: Het rode spoor (Lodewijk, Molenaar & de Vos)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Storm 25: Het rode spoor (Lodewijk, Molenaar & de Vos)

Sommige die-hard sci-fi-freaks zullen dit een reden vinden om mij lichtsabelgewijs naar een of ander zwart gat te katapulteren, maar ik schaam me er niet voor om te bekennen dat ik altijd meer een fan was van Don Lawrences ‘Trigië’ dan van zijn ‘Storm’. De mengeling Oude Rome/lasers/monsters sprak bij mij meer tot de verbeelding dan de sci-fiavonturen ‘pur sang’ van Storm.

Toch is dit vijfentwintigste deel in de reeks (we laten het nulnummer en de ‘Kronieken van de tussentijd’ gemakshalve buiten beschouwing) allesbehalve een jubileum in mineur. Het scenario is vintage Lodewijk en het doet waarlijk deugd dat er in een serieuze sciencefictionstrip af en toe ook eens mag gelachen worden. Het tekenteam dat potlood en penseel van de in 2003 overleden Don Lawrence overnam, benadert de stijl van de grootmeester, maar schiet in bepaalde sequenties nog net dat beetje te kort.

De Don Lawrence Collection streeft bij al haar uitgaven naar kwaliteit met een grote K en stelt ook hier zeker niet teleur! (MS)

Martin Lodewijk, Romano Molenaar & Jorg de Vos
‘Storm 25: Het rode spoor’, Don Lawrence Collection, 48 blz., €7,95.
***