Uitgever Mat Schifferstein wint Hal Foster Award 2011

Je bent hier:  Home » Nieuws » Uitgever Mat Schifferstein wint Hal Foster Award 2011

Mat Schifferstein geeft met zijn uitgeverij Sherpa o.a. 'Arman & Ilva' uit.

Mat Schifferstein van uitgeverij Sherpa krijgt de Hal Foster Award 2011 voor zijn verdiensten als stripuitgever. De prijs werd in 1982 in het leven geroepen door Studio Arnhem, een voormalig Nederlands striptekenaarscollectief met o.a. Hanco Kolk, Gerard Leever en Aloys Oosterwijk. 

Mat Schifferstein brengt al meer dan 25 jaar strips uit. Het stripfonds van zijn uitgeverij Sherpa bevat internationale toppers als Baudoin, Toppi, Munoz, Nate Powell en Baru maar ook klassieke uitgaves zoals ‘Arma en Ilva’  van de Nederlandse striptekenaar/illustrator Thé Tjong-Khing. Hij bracht in de jaren ’90 als eerste de verhalen van Alan Moore (‘Watchmen’) en Neil Gaiman (‘Sandman’) uit in het Nederlands, die nu wel grote namen zijn geworden maar toen in onze contreien onbekend waren. De jury waarin Klaas Knol, Aloys Oosterwijk, Ben Westervoorde, Floris Oudshoorn en Peter de Wit zetelden, wil met de toekenning van de Hal Foster Award aan Mat Schifferstein haar waardering uitspreken voor het nimmer aflatende enthousiasme waarmee deze uitgever onbekende strips en stripartiesten voor een Nederlands publiek bereikbaar maakt.

De prijs wordt op 11 februari 2011 om 17:30 uur uitgereikt door de vorige winnaar Klaas Knol in Stripantiquariaat Lambiek te Amsterdam.