Franse stripauteur Félix Molinari overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Franse stripauteur Félix Molinari overleden

Félix Molinari, de Franse striptekenaar van o.a. ‘Schipbreukelingen’ en ‘Vliegende tijgers’, is gisterenavond, 9 februari 2011, op 80-jarige leeftijd overleden.

Molinari, geboren op 30 november 1930 in Lyon, startte zijn professionele carrière al in 1947. In zijn beginjaren tekende hij o.a. stripadaptaties van films als ‘L’Aigle des Mers’ and ‘La Caravane Héroïque’, de WOII-strip ‘Garry’ en de superheldenstrip ‘Superboy’. In het Nederlandstalig stripgebied genoot de Franse stripauteur met Italiaanse roots bekendheid met zijn reeksen ‘Schipbreukelingen’ (op scenario van Mitton) en ‘Vliegende Tijgers’ (op scenario van Richard D. Nolane) die in de jaren ’90 door uitgeverij Talent werden uitgebracht. De laatste reeks van Molinari’s hand is het niet naar het Nederlands vertaalde ‘Le dernier kamikaze’, terug een samenwerking met Jean-Yves Mitton, waarvan in 2009 nog het derde deel verscheen.