Huishoudster veilt uniek schilderij van Hergé

Je bent hier:  Home » Nieuws » Huishoudster veilt uniek schilderij van Hergé

Op 22 mei 2011 verschijnt ook het het laatste deel van de 'Chronologie d'une oeuvre' van Philippe Goddin. (copyright Moulinsart)

Op zondag 22 mei 2011 gaat er in het Naamse veilinghuis Rops een veiling door met het werk van Hergé, de geestelijke vader van ‘Kuifje’. Een opvallend stuk in de catalogus is een abstract schilderij, dat de Belgische stripauteur schonk aan Cristina Fernandez, zijn Spaanse huishoudster.

Hergé schonk twee schilderijen voor het huwelijk in 1977 van het echtpaar Fèrnandez, die 35 jaar de muren van de woonkamer hebben gesierd. Nu wordt dus een van de kunstwerken geveild. “‘We hebben er lang en diep over nagedacht, en ook aan mevrouw Remi gevraagd of ze geen bezwaar heeft”, vertelt Fèrnandez in de krant De Standaard. “Toen hebben we beslist het aan te bieden.” Op de dag van de ‘Kuifje’-veiling , een Franstalige reeks over het werk van Hergé samengesteld door Hergé-biograaf Philippe Goddin. Daarin zal een selectie van de schilderijen worden opgenomen. 

Meer info over de veiling vindt u hier.