Het einde van Eisner Beeldverhalen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Het einde van Eisner Beeldverhalen

Het zesde nummer van het magazine Eisner zal niet meer verschijnen.

Het vijfde nummer van Eisner, dat eind 2010 verscheen, is meteen het laatste nummer van het Nederlandse stripmagazine dat literaire strips en graphic novels publiceerde. Uitgeverij Podium besloot het magazine op te doeken omdat het financieel verlieslatend was.

In november 2008 verscheen het eerste nummer van Eisner Beeldverhalen.  Het magazine, vernoemd naar de geestelijk vader van de graphic novel Will Eisner (1917-2005), verscheen vanaf toen twee keer per jaar. Het magazine richtte zich op de literaire striplezer maar dat bleek een doelgroep die moeilijk te bereiken was. En dat had wel gevolgen voor het prestigieuze magazine die zijn abonnementenaantal en verkoop zag dalen. “Zelfs met de subsidie die we ervoor kregen was Eisner niet kostendekkend”, reageert uitgever Joost Nijsen op de website van het cultuurmagazine Zone 5300. “We kregen voor de eerste drie nummers 10.000 euro per deeltje, maar de verkoop was te laag.” Het zesde nummer van Eisner met een cover van de Nederlandse stripauteur Michiel van de Pol staat aangekondigd in de voorjaarsbrochure van Uitgeverij Podium voor mei 2011 maar zal dus nooit het zonlicht zien.