Jan Hanlo Essayprijs bekroont nu ook strip-essay

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jan Hanlo Essayprijs bekroont nu ook strip-essay

De Jan Hanlo Essayprijzen, de tweejaarlijkse Nederlandse literaire prijs die essays bekroond, krijgt er in 2011 een prijs bij. Voor de eerste keer zal ook een prijs worden uitgereikt voor een media-essay, speciaal bedoeld voor essays die gebruikmaken van beeld, geluid en andere audiovisuele uitingen. Dit jaar ligt het accent op het strip-essay.

De nieuwe prijs is mede op initiatief van het Fonds voor de Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst in het leven geroepen. De jury staat onder leiding van de Nederlandse stripintendant Gert Jan Pos en bestaat verder uit Gijs Assmann, Peter ter Mors en Margot Dijkgraaf. De tekenaars die meedingen naar de prijs voor het beste strip-essay zijn: Bas Köhler, Gerrie Hondius, Albo Helm, Jeroen de Leijer, Sam Peeters, Wouter Gresnigt en Kasper Peters, Milan Hulsing, Margreet de Heer en Jeroen Funke. De uitreiking van de prijs, die 1.500 euro waard is, gaat door op 17 mei 2011 in Theater MC in Amsterdam.

Meer info vindt u hier.