Stripmuur 'De Kiekeboes' naar de vaantjes

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripmuur 'De Kiekeboes' naar de vaantjes

De 'Kiekeboes'-stripmuur brokkelt helemaal af. (Foto copyright Erwin De wachter)

De stripmuur van ‘De Kiekeboes’ aan de ingang van het Amerikaans Theater in Laken, die in mei 2009 geplaatst ingehuldigd werd, verkeert in slechte staat. Het was Erwin De Wachter, groot ‘De Kiekeboes’-fan en hoffotograaf van Kiekeboe, die de kat de bel aanbond en de slechte toestand van de muur op gevoelige plaat vastlegde. Op de foto’s zie je duidelijk dat de bepleistering van de muur grote barsten vertoont. Op een plek is zelfs al een groot stuk van ‘De Kiekeboes’-stripmuur naar beneden gedonderd.

Op initiatief van toenmalig Brussels minister van Mobiliteit en Openbare werken Pascal Smet en in samenwerking met de VRT, kreeg Brussel er in mei 2009 een nieuwe stripmuur bij. Aan de ingang van het Amerikaans Theater in Laken mocht de geestelijke vader van ‘De Kiekeboes’, Merho,  zijn personages op een grote stripmuur vereeuwigd zien. Merho tekende de hele familie en de bekendste nevenfiguren uit de populaire reeks en stak er een knipoog in naar het nabijgelegen Atomium en Expo 58. Nu, nog geen twee jaar later, is de muur helemaal aan het verbrokkelen.

Bij navraag bij het kabinet van huidig Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Brigitte Grouwels naar de slechte staat van de stripmuur beloofden ze de zaak te onderzoeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.