Brecht Evens genomineerd voor Eisner Award

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brecht Evens genomineerd voor Eisner Award

The wrong place’, de Engelse vertaling van Brecht Evens’ graphic novel ‘Ergens waar je niet wil zijn’, is genomineerd voor de Eisner Awards, de belangrijkste prijzen in de wereld van het Amerikaanse beeldverhaal.

‘Ergens waar je niet wil zijn’ blijft internationaal scoren met de nominatie voor de Eisner Award in de categorie Best Painter/Multimedia Artist (interior art). Begin 2011 mocht Brecht Evens in Angoulême voor de Franse vertaling van het album, ‘Les Noceurs’ de Prix de l’Audace, een prijs die het experiment in het beeldverhaal bekroont, ontvangen. In 2010 al ging de allereerste Willy Vandersteenprijs naar ‘Ergens waar je niet wil zijn’ (Oogachtend). Het gelauwerde album werd al vertaald in het Frans (Actes Sud), Engels (Drawn and Quarterly) en Duits (Reprodukt) en zal ook te lezen zijn in het Spaans, Italiaans en Koreaans.

Onlangs werd ook bekend dat Jonathan Cape, een belangrijke uitgever in het Engelse taalgebied, het werk van de Vlaamse stripauteur gaat publiceren.  De winnaars van de Eisner Awards worden op 22 juli 2011 op het Comic-Con International in San Diego, een van de grootste stripfestivals ter wereld, uitgereikt.