Argentijnse scenarist Carlos Trillo overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Argentijnse scenarist Carlos Trillo overleden

Carlos Trillo, bekend als scenarist van o.a. ‘Bird’, ‘Anton Blake’ en ‘Chocolade met Franse frietjes’, is op 8 mei 2011, in Londen overleden. De Argentijn vierde een week eerder nog zijn 68ste verjaardag. 

In zijn lange carrière, die bijna 50 jaar mocht duren, heeft Carlos Trillo met tal van grote stripauteurs zoals Eduardo Risso, Jordi Bernet, Juan Bobillo, Carlos Meglia en Domingo Roberto samengewerkt. Een groot aantal van zijn strips, waaronder ‘Fulu’, ‘Bird’, ‘Irish Coffee’, ‘Anton Blake’ en ‘Chocolade met Franse frietjes’, werd ook in het Nederlands vertaald. In 1999 won de Argentijn met de strip ‘Het grote bedrog’, getekend door Mandrafina, de prijs voor beste scenarist op het internationale stripfestival van Angoulême. Trillo, die op 1 mei nog 68 kaarsjes mocht uitblazen, voelde zich op vakantie met zijn vrouw in Londen plots onwel en werd naar het ziekenhuis overgebracht waar hij overleed.